Vođene ture kroz Zagreb


Standardne turističke ture u trajanju od 3 i 5 sati

1) Vođena tura: Gornji Grad (Zagrebačka Katedrala, Kaptol, Gradec, Markov Trg, Strossmayerovo šetalište...)

U ovoj turi upoznat ćete prva srednjovjekovna sela iz kojih je nastao Zagreb, te glavne simbole grada, kako po arhitekturi tako i po kiparstvu. Prošetat ćete se najstarijim zagrebačkim ulicama u kojima su nekoć živjeli poznati pjesnici, grofovi i banovi. Nezaobilazne su priče i legende o ratnicima koji su branili ovaj grad. Ovaj dio grada nastao je u razdoblju od 12. do 19.st. i tih 700 godina proživjet ćete u 3 nezaboravna sata.

2) Vođena tura: Gornji i Donji Grad (...Zelena potkova, Botanički vrt, Hrvatsko Narodno Kazalište, Hotel Esplanade...)

Ova tura obuhvaća najbitnije povijesne lokacije grada Zagreba. Osim Starog grada (Vođena tura: Gornji Grad), upoznati ćete glavne zagrebačkih trgova, tzv. zelenu ili Lenuzzijevu potkovu grada (to je niz od 7 trgova s parkovima, projektiran od zagrebačkog urbanista Milana Lenuzzija 1893.), najpoznatije građevine 19. i 20. st. te priče i biografije iz života poznatih umjetnika, inovatora i pisaca. Vratit ćete se u razdoblje od 11. do 21. stoljeća. Tih 900 godina proživjet ćete u 5 nezaboravnih sati.

Cijene i uvjeti

Cijena za turu 1 je 350 kn.
Za individualce, polazak u 10:00, cijena 150 kn.
Za obitelji s djecom: dvoje djece do 18 godina idu besplatno u pratnji 2 naplaćena odrasla.

Cijena za turu 2 je 350 kn.

Za grupe, polazak je uvijek po dogovoru. Cijena uključuje licenciranog turističkog vodiča za hrvatski i talijanski jezik, te sve poreze. U sklopu obje ture postoji mogućnost odmora a u sklopu veće ture duža pauza za ručak. Sadržaj svake ture može biti promijenjen u skladu s idejama naručitelja.

Zagreb

Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske, i po popisu iz 2011. ima preko 790000, a s okolicom i više od milijun stanovnika. Razvio se na južnima padinama planine Medvednice tako da je prosječna nadmorska visina preko 120 m. Na jugu je širenje preko rijeke Save počelo u 20. stoljeću. Povijesno, grad se razvio iz 2 naselja, Gradeca i Kaptola, koji danas predstavljaju njegovu starogradsku jezgru. U drugoj polovici 19. stoljeća te u razdoblju do 1. Svjetskog rata Zagreb je poprimio izgled modernog srednjoeuropskog grada.
Broj dolazaka turista u 2017. veći je od 1250000 i raste godišnje oko 10%. Znatno povećanje broja dolazaka očekuje se u prvoj polovici 2020. godine, kad Hrvatska predsjeda Europskom Unijom.